"У любові багато імен" Ян Твардовський

10 найкращих цитат з книги о.Яна Твардовського 

"У любові багато імен"

В такий осінній прохолодний день хочеться трішки тепла і любові. Книга "У любові багато імен" є найкращим помічником у цьому прагненні.
Ян Твардовськийпольський римо-католицький священик та філософ зазначає: "Любовце моя тема. Іноді люди дивуються, що я , священик, так багато пишу про любов. Я постійно чую про неї, я знаю, яка вона важлива для кожного. Вся моя віра заснована на Любові, яка усвідомлює, що кожна людина прагне любові. Я пишу про любов у різних її образах; молодого чоловіка до молодої жінки і матері до дитини. Для мене любов є доказом існування Бога".
Отож, найкращі цитати:
  1. "Любов
    це прагнення добра іншої людини, відповідальність за неї, витривале перебування біля неї і в горі, і в радості. У подружжі люди присягають одне одному не почуття, а любов, вірність, витривалість навіть у найгірших хвилинах життя..."
  2. "Життя навіть найбільш самотньої людини набуває сенсу, якщо вона любить по-Божому, бо тільки любов має значення"
  3. "Якщо хтось любить, то не боїться ані смерті, ані самотності
    нічого, бо любов все може, все перетерпить. Не було би закоханих, якщо б вони думали, що в любові можна не витривати"
  4. "Любити
    це забути про себе з думкою про інших"
  5. "Любов
    це не тільки почуття, справа почуттів, справа особистого щастя. Справжня любов
    це вміння терпіти іншу людину. Не тільки терпеливу, але й нетерплячу, витривалу і ліниву, ревниву і неревниву, чуттєву і нечулу."
  6. "Любов
    це терпеливість протягом всього життя, взаємна допомога в позбавленні егоїзму"
  7. "Християнська любов
    це постійна боротьба за любов. Бо любов
    це не спокійний острів, а безперервне змагання із нетривкими почуттями, зі швидкоплинною закоханістю. Це неперервна боротьба зі засудженням інших і викриванням їхніх недоліків."
  8. "Любов
    це не поезія, це проза щодення. Це постійне прислуговування іншій людині, слуєіння із думкою про Бога"
  9. "Любов
    це безперервна боротьба за любов, за безперервно нові її відтінки"
  10. "Любов, оце таке велике слово, якого, власне, не варто вживати. Ми зловживаємо ним так, наче воно вже нічого не означає. Любити
    це просто бути добрим, послужливим, не скандалити, коли википить молоко, чи коли загубляться ножиці й невідомо, де їх поклали. Любити - це відповісти на листа, зателефонувати, подбати, щоб хтось не змерз, і, може, йому треба пришити гудзика. Такі просто речі, а це справжня любов у щоденному житті, у безперервному піклуванні про людину. Не йдеться про великі слова, а про дуже малі прояви людського піклування."

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

«Маленькі жінки» Луїза Мей Олкот

Про різне. Січень 2018 рік