Про різне. Січень 2018 рік

Наша пам′ять дуже ненадійна річ. Деколи ми можемо дуже чітко пам′ятати всі події, слова та вчинки, а інколи - лише емоції, що їх супроводжували. З метою запам′ятати якнайбільше з прожитого/прочитаного/переглянутого/відчутого хочеться вести цей блог. Щоби пам′ятати моменти. 
Книги місяця.
Найперше, чим би хотілось відзначити січень 2018 р., це можливістю багато читати (порівняно з попередніми місяцями). В різдвяний час хотілося читати лише щось атмосферне, тепле. Найбільше мені припали до душі твори Луїзи Мей Олкот (про «Маленьких жінок» я вже згадувала в попередньому пості) та Надійки Гербіш.
З творами Надійки Гербіш я познайомилася вперше. «Теплі історії до кави» − саме те, що потрібно в зимові вечори, коли так хочеться тепла і світла. Але щоразу задавала собі питання: «Чому ця книга така «солодка»?» Напевно, цьому сприяє особлива атмосфера та щасливі кінцівки кожної історії, де всі герої в результаті стають щасливими і опиняються в своїх затишних домівках з рідними людьми. Саме тому в мене виникло відчуття, що оповідання надто нереальні. Однак, можливо, це і добре. Бо по-іншому, вони не були б такими «теплими».


«Дороговкази, радіо і дощ» −  книга, в якій багато життя. Вона реальна −  в ній є проблеми, сумніви, роздуми, переживання, однак вони всі наскрізь просякнуті світлом. У своїх книгах Надія Гербіш  пише про надію (думаю, не я вперше це помітила) і її книги надихають на працю і духовний розвиток.



«15 дієвідмін радості» - це новий погляд на звичні біблійні історії. Завдяки інтерпретації авторки біблійні герої стають для нас ближчими і зрозумілішими. Мене тішить, що письменниця відкрито каже про свою віру і не боїться про це писати.


«Маленькі жінки» стали чимось особливим для мене. Цю історію хочеться перечитувати знову і знову, намагаючись відчути її, помітити ще більше деталей.


Фільми місяця.
«Щоденник Бріджит Джонс» (2001 р., Велика Британія) - потішний фільм якраз під новорічні свята. Чудова мотивація до змін.


«Сісі прекрасна імператриця» (2009 р., Німеччина, Італія, Австрія) – фільм, про сильну жінку, яка вміла не лише володіти серцем коханого чоловіка, але й правити цілою країною.


«Маленькі жінки» (1994 р., США)  трішки не те, що книга, але в загальному передає атмосферу твору Луїзи Мей Олкот.


«Сніданок у Тіффані» (1961 р., США) – фільм, з неймовірно красивою та талановитою Одрі Хепберн. Голлі Голайтлі – на перший погляд легковажна дівчина, яка насправді вважає себе, як і свого безіменного кота, загубленою у великому світі  і просто хоче затишку як у магазині прикрас "Тіффані".


«Р.К.» (2014 р., Індія)  фільм, що в жартівливому тоні підіймає питання співжиття різних релігій на нашій маленькій планеті. Герой, який потрапляє на Землю з іншої планети, наївно намагається зрозуміти суть світових релігій і випробувати їх на собі. 

Стравою місяця стали пиріжки з грибами. Це перший досвід з готуванням грибів, що було немалим стресом. Однак, смак і вигляд  – неймовірний. 



Напоєм місяця була кава «Раф бейліз» в одній з улюблених кав’ярень у Львові. Мрію приготувати її вдома.
Моральним задоволенням став похід в театр ім. Марії Заньковецької  на виставу «Різдвяна ніч» (за М.Гоголем). разом з родиною. Кумедна вистава принесла багато насолоди і додала трішки різдвяного настрою.
Потіхою місяця були тихі і ліниві вечори з близькими, нудьгування в затишному ліжку, щоденне споглядання нічного Львова, від якого так і віяло новорічним настроєм.
Важливий досвід – керування своїми фінансами. Цю справу планую зробити звичною практикою. 

Коментарі

  1. Sports Betting | 1xbet korean 2021 - Legalbet.co.kr
    Sports choegocasino Betting · Sports งานออนไลน์ Betting 1xbet korean · Sports Betting · Sports Betting · Sports Betting · Sports Betting · Sports Betting · Sports Betting · Sports Betting · Sports Betting

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

«Маленькі жінки» Луїза Мей Олкот

"У любові багато імен" Ян Твардовський